Bedrijfsgegevens

Algemeen:

Mijn naam is Ruud van der Wees en ik ben eigenaar van Van der Wees Assurantiën. Ik ben al vanaf 1988 werkzaam in de verzekeringsbranche. Ik heb diverse functies bekleed bij een verzekeraar, een volmachtenbedrijf/assuradeur en een middelgroot assurantiekantoor. In het jaar 2000 ben ik gestart met mijn eigen assurantiekantoor.

 

Doelgroep:

Van der Wees Assurantiën adviseert en bemiddelt in verzekeringen voor de particuliere en zakelijke markt. Het verzekeringsaanbod en de keuze tussen verschillende verzekeraars is ruim. Door mijn agentschappen bij serviceproviders is het daarnaast mogelijk om bestaande verzekeringen over te nemen.

 

Onafhankelijk:

Mijn bedrijf is geen eigendom van derden en heeft geen enkele verplichting tot een andere partij. De keuze voor een product en/of verzekeraar hangt af van de wens van de klant in combinatie met de verhouding prijs/kwaliteit.

 

Distributie:

Om een breed assortiment te kunnen bieden heb ik voor de schadeverzekeringen een agentschap bij de serviceproviders Heinenoord Assuradeuren en SAA Verzekeringen. Een serviceprovider is simpel gezegd een soort groothandel in verzekeringsproducten van verschillende verzekeraars waarvan de serviceproviders in volmacht polissen mogen opmaken en schade mogen afhandelen. Daarnaast heeft een serviceprovider een agentschap van vrijwel alle, met het intermediair samenwerkende, verzekeringsmaatschappijen. De bij de serviceprovider aangesloten agenten mogen gebruik maken van deze agentschappen.

Voor de uitvaart en levensverzekeringen heb ik een agentschap bij DELA en TAF.  

 

Kwaliteit:

Bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heb ik een vergunning voor de volgende registers (registratienummer 12006570):

- Particuliere en zakelijke schadeverzekeringen;

- Zorgverzekeringen;

- Inkomen- en levensverzekeringen;

- Vermogensproducten.

Voor deze registers geldt naast de verplichte diploma’s een verplichte Permanent actueel deelname. Om de diploma’s en de vergunning geldig te houden stelt de AFM de registerhouders verplicht iedere 3 jaar voor iedere module een Wft PE examen met een goed resultaat af leggen.

 

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD):

De individuele verzekerde of direct belanghebbende, die een geschil heeft met een verzekeringsmaatschappij, assurantietussenpersoon en/of expertisebureau over de bemiddeling, totstandkoming of uitvoering van een verzekeringsovereenkomst, kan terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). Verzekeringnemers kunnen ook voor informatie, uitleg en advies in verband met een geschil zich wenden tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Ons inschrijfnummer bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening is 300.003689.

 

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG):

Op 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet AVG in werking getreden. Mijn privacybeleid sluit aan bij de nieuwe wetgeving. In het Dienstverleningsdocument staat beschreven hoe ik met uw persoonlijke gegevens omgaan en wat uw rechten zijn. Het Dienstverleningsdocument kunt u vinden op onze website achter het tabblad Download documenten.